Datorpaj!

Just nu är min huvuddator trasig. Därför vill jag inte lägga upp fler bilder. Det är för obekvämt med laptop.

Men jag bjuder ändå på en bild. Sen får vi se när det kommer någon ny. Min superdator ska ju renoveras. Ny blir det inte. Jag har experter som bygger åt mig. Det blir bättre och billigare om man ser vad man får för pengarna. Vill man bara ha en normal dator lönar det sig inte att låta någon bygga den.

Aftonsol 2.jpg

Annonser

9 responses

  • Jag tycker det är lite konstigt, för operativsystemet ligger på en SSD. Det är det enda som jag har där. Program ligger på en traditionell disk och alla mina bilder och dokument ligger på en tredje disk. Det betyder att jag inte förlorar något. Dessutom är det mesta även sparat på fristående hårddiskar.

   Men jag gillar det inte att den redan pajade. Och den är rejält tung att konka på. Men det löser sig, bara jag tar mig samman och lämnar in den så har jag kanske den tillbaka på en vecka och då ska den dessutom vara hårvaru-uppgraderad, tänkte jag.

   /Skvitt

  • Det är inga problem. Kunde de bygga den så kan de också laga den. Och jag ska be dem uppgradera hårdvaran. Det är lika bra när jag ändå måste frakta den till dem.

   Kul du gillade bilden!
   /Skvitt

 1. En riktigt fin bild bjuder du på inför det något oväntade avbrottet.
  Superdator låter avancerat. Expert är jag inte och känner heller inte någon och får därför nöja sig med min normala vilken jag också är nöjd med kanske för att jag aldrig haft en superdator. Lycka till 🙂

  • Det var en afton när naturen visade sig på sin vackraste sida.
   OK, det där med superdator är kanske överdrivet. Mycket överdrivet egentligen. Med superdator menar man ju egentligen sådana där datorer som forskarna använder och som tar upp ett större rum. En sån har jag INTE!
   Men vattenkyld 16-processors med i7, ett av de bättre grafikkorten (inte det bästa för det behöver jag inte) och tre hårddiskar – SSD + två vanliga (1TB + 2 TB) är ju inget som brukar tillhandahållas av de vanliga teknikbutikerna. Och om så vore skulle den säkert ha kostat minst 30.000. Min kostade 13.000 och reparerades och uppgraderades för 2.500. Och det tycker jag var jämförelsevis billigt. Synd bara att den redan är paj IGEN.

   Nu känner jag att jag har lite svårt att hålla mig och trots att det är lite obekvämt med laptop så lägger jag nog ändå snart ut några nya bilder.

   Ha en fin helg!
   /Skvitt

 2. Pingback: Ett beslut – eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s