Spegling i sommarnatten

Spegling i gryningen.jpg

Annonser

4 responses

  • Javisst, staden pimpar ju för dem som har råd att bo där. Kanske eländet i så kallade utsatta områden skulle minska om man pimpade lika mycket där.
   Jag har inga nattbilder från svårt utsatta områden. Jag är rädd att gå med kamera där till och med på dagen, ständigt ögon i nacken och på helspänn, så det blir sällan. En sen kväll eller sommarnatt är inte att tänka på.

   /Skvitt

   • Nu var det fotot jag kommenterade, men det är klart, det du kallar pimpning är väl en del av det. Nog mår alla bra av att ha det trevligt i sitt bostadsområde. Jag jobbade i ett sånt område och var aldrig rädd, men det har kanske förändrats nu.

   • Tack!
    Jo, kanske min rädsla närs av fördomar eller av det främmande, men kriminaliteten i t.ex. östra stadsdelarna i Götet är påtaglig.

    Förra året plåtad jag i Lärjedalen och efteråt var jag hungrig och gick in på en sylta i Angered för att äta innan jag tog vagnen hem. Vid bordet bredvid mig satt fyra killar i övre 20-årsåldern och diskuterade helt öppet om de riskerade att åka fast för något de hade gjort nyligen. Vad de hade gjort framkom inte, men det behövde de ju knappast gå in på heller. De visste ju själva vad det handlade om.
    Men nog är det konstigt när de kan sitta och diskutera sådant inför alla, som om det var vilken vardaglig sak som helst. Det visar ju att kriminalitet är näst intill helt accepterat där och inget att hymla med, eller att skämmas för. Och det skrämmer mig.

    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s